Da Søren fra Randers i forrige måned fyldte tredive år, havde han inviteret sine mange gode kammerater til stor fest i privaten. Temaet var ”herreaften”, og Søren havde planlagt en luksuriøs én af slagsen. Han havde især gjort meget ud af at vælge og præsentere en række udsøgte og lækre specialøl, som han gerne ville byde sine venner på. Netop fordi øl og særligt ølsmagning var og er én af Sørens helt store passioner. Derfor havde en gruppe af gæsterne, og altså de venner, der kender Søren særligt godt, da også gået sammen om at give ham en gave, som ramte plet i forhold til denne interesse: Et oplevelsesgavekort, nærmere bestemt et gavekort til selv at prøve kræfter med malt ølbrygning. Søren fik altså givet muligheden for at bruge en hel dag på et lokalt bryggeri, hvor han vil få muligheden for at være med til hele processen, der ligger bag produktionen af hans favorit-øl, nemlig øl lavet på malt.
En hel dag med introduktion til ølbrygning
For et par dage siden var dagen kommet, hvor Søren kunne indløse sit gavekort, og dagen var altså sat af til at han kunne få en grundig introduktion til ølbrygning – fra start til slut af hele processen. Det betød også, at dagen startede med at orientere sig i og lære om mange forskellige former for ølbrygning. Her skulle Søren desuden også vælge, hvilken type malt ølbrygning, han kunne tænke sig at give sig i kast med. Der findes nemlig en lang række forskellige typer af malt, som alle giver en helt særlig smag til øllet – for eksempel karamelmalt, ristet malt, hvedemalt og valset malt. Søren valgte således karamelmalt, fordi han ville prøve noget, han aldrig havde smagt før, og som skilte sig mest muligt ud fra de typer af øl, han ellers kendte. Dernæst var det sådan set bare om at komme i gang og efter en grundig introduktion til udstyr og procedure, fik Søren altså mulighed for at kunne få i gang med sin helt egen ølbrygning derhjemme.
Øget interesse for ølbrygning
Ølbrygning er naturligvis ikke en éndags-beskæftigelse. Det kræver mange uger, og som en del af gavekortet fra vennerne fik Søren da også sit eget udstyr til processen, så han kunne fortsætte projektet hjemme hos sig selv. Et såkaldt startsæt til ølbrygning. Netop så Søren kunne få gang i at producere sin egen øl. Denne mulighed har faktisk også øget hans interesse for øl, ølsmagning og ølbrygning endnu mere, end han havde forestillet sig, da han fik gavekortet overrakt til sin fødselsdag. For det har nemlig tilføjet en ekstra dimension til særligt smagsoplevelsen, at han ved præcis, hvordan øllet bliver brygget, og hvordan for eksempel malt ølbrygning giver sin karakteristiske smag. En ekstra dimension til en passion, som Søren aldrig vil være foruden, og han planlægger da også, at han allerede til næste ”herreaften” kan byde sine venner på ølsmagning, hvor han selv har stået for at brygge øllet.